Поддръжка

Инстукции за поддържане на перука

1. Поставяне на перука
Ако косата ви е дълга загладете я с гребен или четка и я хванете с ластик (за дълга коса е необходимо да ползвате шапчица за перука).
Преди до поставите перуката леко я разтръскайте като държите перуката за основата и с пръсти леко може да разделите косата за да освежите и оформите прическата.
Поставете перуката от челото назад. Контурите на перуката трябва да са по контурите на растежа на вашата коса. Над челото, над ушите и растежа на тила. Може да коригирате големината на перуката, за да прилепне точно с кукичките на задната част на перуката или се обърнете към специалист-перукер. След поставяне на перуката сте готови за оформяне на прическата си.

2. Оформяне на прическата
Следвайте инструкциите за синтетични и естествени перуки.

2.1. Перуки от синтетичен косъм :
Прическите на синтетичните перуки се поддържат лесно, само с гребен или четка и може леко да се напръскат с вода, за да загладите, ако е косата е разрошена тя е с готова прическа и не се нуждае от по- специални грижи. Не ползвайте сешоар с топла струя или маша. Не ги подлагайте на топлинна обработка.

2.2. Перуки от естествен косъм :
Перуките от естествен косъм може да фризирате по ваше желание с четка и сешоар, да я навиете на ролки или просто,само, да я срешите и тя да изглежда по-небрежно. За тези перуки може спокойно да използвате услугите на стилист-фризьори.

3. Почистване на перуката
Перуките се нуждаят от почистване след 15-20 носения в зависимост от начина ви на живот, ако не ползвате услугите на фризьор или перукер може и вие да го направите.
Моля, следвайте инструкциите за синтетични и естествени перуки.

3.1 Перуки от синтетичен косъм:
Първо хубаво сресвате перуката.
В съд разтворете шампоан за синтетични коси с хладка вода и поставете перуката за няколко минути.
След това под течаща хладка вода я изплакнете и след това нанесете балсам за перуки.
След което я изплакнете също с хладка вода .
Поставете перуката на стойка за перуки да изсъхне.
РАЗРЕСВАЙТЕ ПЕРУКАТА САМО КОГАТО Е НАПЪЛНО СУХА !
ВАЖНО: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЕШОАР, МАША И ДРУГИ СРЕДСТВА С ТОПЛИНА ЗА ФРИЗИРАНЕ, ПАЗЕТЕ ПЕРУКАТА ОТ ВСЯКАКВИ ТОПЛИННИ ИЗТОЧНИЦИ !

3.2 Перуки от естествен косъм
Първо хубаво сресвате перуката, ако е на редове, разделете ред по ред и разресвате първо от края на косъма и после основата на перуката по посока на косъма.
След това разтворете в съд с вода шампоан и потопете перуката.

ВАЖНО: не търкайте и не изтисквайте перуките може само с пръсти по посока на косъма да разнесете шампоана.

Поставете перуката да виси на ръката ви и под течаща хладка вода само, като приглаждате с ръка я изплаквате, след което по същия начин, разтваряте балсам в съд с вода и потапяте перуката и изплаквате. След измиването я поставяте на стойка за перука да изсъхне, след което я фризирате. Може да използвате всякакви стилизиращи продукти (за боядисване, по-добре, ползвайте услугите на специалисти).

ВАЖНО: не изстисквайте, не втривайте и не тупирайте перуките !

Нагоре